πώς-το-σκόρδο-γίνεται-αντικαρκινικό-417074
ΥΓΕΙΑ | 08.10.2019 | 13:29

Πώς το σκόρδο γίνεται αντικαρκινικό

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Πηγή: ygeiamou