Πώς το σκόρδο γίνεται αντικαρκινικό

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Πηγή: ygeiamou

ΥΓΕΙΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!