Πώς θα ξεπεράσουμε τα 70 χωρίς ασθένειες

Τα πλεονεκτήματα που δίνει στον άνθρωπο και την υγεία η Μεσογειακή διατροφή είναι ευρύτερα γνωστά.

Διαρκώς νέες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την ικανότητα σκέψης αλλά και τη μνήμη. Μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανιστεί σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2.

Επιλέγοντας αυτή τη διατροφή όταν είστε νεότεροι αυξάνονται οι πιθανότητες να φτάσετε τα 70 χωρίς κάποια χρόνια ασθένεια επισημαίνουν οι ειδικοί.

Νέα στοιχεία για τα οφέλη της εν λόγω διατροφής ανακοινώθηκαν το Δεκέμβριο του 2018 σε μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πρόκειται για μία διατροφή η οποία βασίζεται περισσότερο στο φρέσκο φαγητό συγκριτικά με τις συσκευασμένες ή επεξεργασμένες τροφές. Στη βάση της Μεσογειακής Διατροφής είναι

Τα λαχανικά (εκτός από πατάτες)
Τα φρούτα
Οι ξηροί καρποί
Τα δημητριακά
Τα όσπρια
Το ψάρι
Οι ελιές και το ελαιόλαδο
Επιπλέον ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ανά ημέρα και περιορισμένες ποσότητες κοτόπουλο κάθε εβδομάδα επιτρέπονται, ενώ το κόκκινο και λιπαρό κρέας καθώς επίσης και τα γλυκά πρέπει να περιορίζονται στις λίγες φορές το μήνα.

ΥΓΕΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, 70%, ΧΩΡΙΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!