Πώς θα εμποδίσουμε την οστεοπόρωση

Πολύ συχνά, μετά τη διάγνωση οστεοπόρωσης, οι γιατροί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε οδηγίες σχετικά με τη διατροφή του ασθενούς και τη σπουδαιότητά της στην αντιμετώπιση της νόσου. Η διατροφή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αντι-οστεοπορωτικής εξίσωσης, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Αποδεικνύεται ότι η φυσική δραστηριότητα παίζει έναν τεράστιο ρόλο επίσης – αν όχι το σημαντικότερο. Με άλλα λόγια, η άσκηση αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά «όπλα» του ανθρώπου και στην πρόληψη/καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.

Ενεργοποίηση των μυών

Η καταπόνηση της μυϊκής δραστηριότητας ενεργοποιεί το σώμα μας, με συνέπεια τη σταδιακή ενδυνάμωση και των οστών μας. Είναι μια κλασική περίπτωση «χρησιμοποιήστε το ή χάστε το». Πόση άσκηση είναι ενδεδειγμένη; Πολλοί ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης με βάρη ανά ημέρα, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Ωστόσο, ειδικά για τους διαγνωσμένους οστεοπορωτικούς, το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό.

Εάν κάποιος έχει σοβαρή οστεοπόρωση πρέπει να παραμείνει συνετός. Ενώ δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσουν την άσκηση, τα άτομα με οστεοπόρωση πρέπει να συμβουλευτούν αρχικά το γιατρό τους, κάνοντας ταυτόχρονα μια αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και μια μέτρηση οστικής πυκνότητας, τα οποία θα τα βοηθήσουν να προσδιορίσουν καλύτερα και με προοδευτικότητα τα επόμενά τους βήματα.

Μερικές από τις δραστηριότητες που συνιστώνται πιο συχνά σε άτομα με οστεοπόρωση περιλαμβάνουν ασκήσεις σταθερότητας, ισορροπίας κι ευελιξίας, αερόβιες ασκήσεις που φέρουν βάρος και ασκήσεις δύναμης που επικεντρώνονται στην άνω πλάτη.

Κάποια άτομα με προχωρημένη οστεοπόρωση, ο γιατρός μπορεί να τα παραπέμψει σε φυσιοθεραπευτή για να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα άσκησης είναι ασφαλές και κατάλληλο γι’ αυτά πριν ξεκινήσουν. Η καλύτερη δραστηριότητα για τα οστά μας είναι η άσκηση μέσα από την οποία ασκούνται φορτία στο μυοσκελετικό μας σύστημα. Τέτοια άσκηση είναι η άρση βαρών και ακολουθούν το τρέξιμο και το τένις.

Ιδανική λύση: Οστεογονική Φόρτιση

Ποιος είναι ο πιο σύντομος και ασφαλής δρόμος για την αντιμετώπιση οστεοπενίας και οστεοπόρωσης; Η φυσική μέθοδος της οστεογονικής φόρτισης: το να ασκούνται με ασφάλεια φορτία ικανά να ενεργοποιήσουν την οστεογένεση (δηλαδή φορτία πάνω από 4,2 φορές το σωματικό μας βάρος). Μέσα σε 12-18 μήνες εφαρμογής της μεθόδου οστεογονικής φόρτισης, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών βλέπει θεαματικά αποτελέσματα.

ΥΓΕΙΑ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]