πώς-να-ξεπεράσεις-το-άγχος-των-εκλογών-165036
ΥΓΕΙΑ | 08.10.2023 | 16:32

Πώς να ξεπεράσεις το άγχος των εκλογών – Δεν έχουν μόνο οι υποψήφιοι!…

Καλησπέρα και καλή ψήφο. Και κυρίως μην αγχώνεστε, διότι όπως μάθαμε από έρευνα που παρουσίασαν Ισραηλινοί επιστήμονες, η ιδέα και μόνο της ψηφοφορίας προκαλεί τέτοιο άγχος στους ψηφοφόρους, που μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην  έρευνα που έγινε κατά την διάρκεια μιας αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης στο Ισραήλ, πάρθηκε δείγμα από σάλιο ψηφοφόρων, το οποίο ήταν φουλ στην κορτιζόλη, την ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος. Γι αυτό σου λένε μην σαλιώνεις τους φακέλλους με τα ψηφοδέλτια…

Γι αυτό κι εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σου αποκαλύψουμε εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους άμεσης χαλάρωσης. Τα ίδια tips είναι όντως θαυματουργά, κάθε φορά που νιώθεις πιεσμένη-ος, ή πολύ αγχωμένη-ος.

voteena.jpg

Μια βουτιά στη θάλασσα: ή και σε πισίνα. Το κολύμπι, ο ήλιος, η αίσθηση του νερού που αγκαλιάζει το σώμα, το ξυπόλητο πόδι πάνω στην άμμο, το αεράκι και το ιώδιο, είναι το καλύτερο φάρμακο για το στρες, όπως αναφέρει το allyou.gr.

Κάνε έστω δέκα λεπτά εντατική γυμναστική: ναι, το ξέρουμε έχει καύσωνα, αλλά οι επιστήμονες επιμένουν οτι έστω και δέκα λεπτά εντατικής γυμναστικής, βοηθούν το σώμα να παράξει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας. Ακόμη και ένα γρήγορο περπάτημα γύρω γύρω από το τετράγωνο, μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή μας. Σταμάτησε για να χαζέψεις ένα λουλούδι που σου αρέσει από την αυλή του γείτονα, ή να χαϊδέψεις ένα σκυλάκι. Θα γυρίσεις με άλλη διάθεση.

votedio.jpg

Συνάντησε κάποιον που αγαπάς ή σε κάνει να γελάς: κι ενώ πολλοί άνθρωποι όταν βαριούνται ή έχουν κακή διάθεση το ρίχνουν στην τηλεόραση ή ανοίγουν την ταμπλέτα, οι ψυχολόγοι επιμένουν οτι η ανθρώπινη επαφή είναι που θα σου ξαναφέρει το χαμόχελο και το κέφι. Όχι με όποιον να᾽ναι, αλλά με κάποιον που γελάς, αγαπάς και περνάς καλά!

Κάντε με τον-ην σύντροφό σου σεξ ή έστω μια αγκαλιά: η ωκυτοκίνη η ορμόνη της χαράς, απελευθερώνεται αν αγκαλιάσεις κάποιον για 30 δευτερόλεπτα, αν φιλήσεις κάποιον για 6 δευτερόλεπτα, ή… αν έχεις οργασμό. Διαλέγεις και παίρνεις. Εμείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε κι εσύ αποφασίζεις. Πρόσεξε όμως μετά τις βουτιές, τις αγκαλιές και τους οργασμούς, μήπως χαλαρώσεις πάρα πολύ και μετά ξεχάσεις να πας να ψηφίσεις!