Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις καούρες

Η καούρα είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό σύμπτωμα που συνδέεται με φούσκωμα, ναυτία και κάψιμο στο στήθος.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο πόνος και το κάψιμο στο στήθος προκαλούνται από τα υπερβολικά οξέα του στομάχου, στην πραγματικότητα όμως μεγαλύτερο ρόλο στην εκδήλωση της καούρας παίζει η επιλογή των τροφών και τα προβλήματα του πεπτικού.

Οι συχνές καούρες μπορεί με την πάροδο των χρόνων να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό, όπως υπερανάπτυξη βακτηριδίων, φλεγμονή, ακόμη και διάτρηση του εντέρου.

Δείτε 7 φυσικούς τρόπους να σταματήσετε τις καούρες, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση αντιόξινων, τα οποία έχουν συνδεθεί με παρενέργειες, όπως η οστεοπόρωση.

portokalia

Περιορίστε τις επικίνδυνες τροφές

Κάποιες τροφές προκαλούν χαλάρωση του σφιγκτήρα του οισοφάγου, προκαλώντας παλινδρόμηση οξέων. Τέτοιες είναι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή, η σοκολάτα, ο καφές και το τσάι. Δοκιμάστε να τις αποκλείσετε για μια περίοδο από την διατροφή σας, προκειμένου να διαπιστώσετε ποιες και σε ποιο βαθμό σας ενοχλούν.

zugaria

Χάστε βάρος

Τα περιττά κιλά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο παλινδρόμησης και καούρας. Βάλτε στη διατροφή σας άπαχες πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και λαχανικά χωρίς άμυλο. Η πρωτεΐνη στο πρωινό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και η απώλεια να έχει μόνιμα αποτελέσματα.

zaxari

Μειώστε τη ζάχαρη

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της ζάχαρης μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης. Αντίθετα, η κατανάλωση υδατανθράκων προερχόμενων από τη ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση περισσότερο από τα λιπαρά ή τον καφέ. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με καλούς υδατάνθρακες όπως τα όσπρια και τα μούρα.

psomi glouteni

Αποφεύγετε τη γλουτένη

Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των ανθρώπων έχουν κάποιας μορφής δυσανεξία στη γλουτένη και αυτό προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με της παλινδρόμησης. Μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που μείωσαν τη γλουτένη στη διατροφή τους, είδαν γρήγορη και σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα παλινδρόμησης.

sumpliromata

Διατροφικά συμπληρώματα

Ο οργανισμός καθώς γερνά παράγει λιγότερα πεπτικά ένζυμα και στομαχικά οξέα, γεγονός που δυσχεραίνει τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα παλινδρόμησης και άλλων προβλημάτων του πεπτικού. Η λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων πεπτικών ενζύμων με τα γεύματα μπορεί να βελτιώσει τη διάσπαση πρωτεϊνών και να βοηθήσει στην καταπολέμηση συμπτωμάτων όπως τα αέρια, το φούσκωμα και οι καούρες.

stress

Διαχειριστείτε το άγχος

Το χρόνιο στρες οδηγεί σε παλινδρόμηση και άλλα προβλήματα του εντέρου. Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που εκτέθηκαν σε μακροχρόνιο στρες, είχαν αυξημένους παλμούς, υπέρταση και συμπτώματα παλινδρόμησης. Αφιερώστε χρόνο στη χαλάρωσή σας, κάνοντας μία βόλτα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί και σας προσφέρει ηρεμία.

sleeping

Ο ρόλος του ποιοτικού ύπνου

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κακός ύπνος το βράδυ, επιδεινώνει τα συμπτώματα παλινδρόμησης την επόμενη μέρα, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της ποιότητας του ύπνου. Μία ώρα πριν κοιμηθείτε απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή πιείτε ένα ζεστό χαμομήλι.

πηγή: prevention.com

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!