Ποιοι άνθρωποι αναρρώνουν ταχύτερα από μια ασθένεια

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανάρρωση των ασθενών από διάφορες νόσους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι στην ανάρρωση μπορεί να συμβάλλει το αν ο ασθενής είναι παντρεμένος, πολύγλωσσος ή αν έχει ισχυρό ανοσοποιητικό.

Νεώτερη έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη των ισχυρών κοινωνικών δεσμών στην ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί δεν ωφελούν μόνο την  ψυχική υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη σωματική.

bigstock Nurse Talking To Male Patient 102024464

Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε ότι οι ασθενείς με στενούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς περνούν λιγότερο χρόνο μέσα στα νοσοκομεία, καθώς αναρρώνουν ταχύτερα. Από την άλλη, όσοι δεν διαθέτουν ένα τέτοιο υποστηρικτικό σύστημα χρειάζονται περισσότερο καιρό για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες έρευνες που εξετάζουν το πώς το επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων επηρεάζει το χρόνο που οι ασθενείς περνούν σε εγκαταστάσεις αποκατάστασης και ανάρρωσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ερευνητές παροτρύνουν τους γιατρούς να ασχολούνται όχι μόνο με τη σωματική υγεία των ασθενών τους, αλλά και με την ψυχική.

Όσο περισσότερους φίλους έχετε λοιπόν τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσετε.

ΥΓΕΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΑΝΑΡΡΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]