Categories: Υγεία

Ποια είναι τα πέντε πιο υγιεινά τυριά – Δείτε γιατί

Τα τυριά αποτελούν αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, τα τυριά είναι πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Φυσικά, όλα τα τυριά δεν έχουν την ίδια σύσταση, τόσο σε λιπαρά, όσο και σε θρεπτικά συστατικά.

Το έγκριτο επιστημονικό σάιτ Medical Daily, λοιπόν, έφτιαξε μία λίστα με τα 5 τυριά, που είναι τα πιο υγειινά και αιτιολογεί το γιατί.

Δείτε:

Κατσικίσιο τυρί
Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοτσαρέλα
Η μοτσαρέλα είναι εξαιρετικά αγαπητή στους περισσότερους καταναλωτές. Έχει γαλακτώδη γεύση και απαλή υφή. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) από άλλους τύπους τυριών. Καλύπτει επίσης το 15% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ανά μερίδα.

Παρμεζάνα
Ανήκει στην κατηγορία των τυριών που όσο ωριμάζουν γίνονται καλύτερα. Η περιεκτικότητά της σε λακτόζη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό αποτελεί καλή επιλογή για τα άτομα με ευαισθησίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο,. Μάλιστα, είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές και άτομα με έντονο πρόγραμμα.

Τσένταρ
Αυτό το τυρί μοιάζει με την παρμεζάνα, καθώς ανήκειστα τυριά ωρίμανσης και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ2, που βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά.

Ρικότα
Παρότι συνήθως παρασκευάζεται από υπολείμματα άλλων τυριών, είναι πιο υγιεινή από άλλα είδη τυριών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών. Επιπλέον, αποτελεί πηγή ορισμένων αμινοξέων όπως η λευκίνη, που προάγει την αποκατάσταση των μυών και των οστών. Η ρικότα είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Comments are closed.


Recent Posts

ΚΚΕ: Ανεπιθύμητο το αμερικανοΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο

Συλλαλητήριο ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟικού αεροπλανοφόρο «G.W. Bush» στον Πειραιά, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, το Σάββατο…

56 δευτερόλεπτα ago

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: «Αμετανόητος»

Σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο…

1 λεπτό ago

Αύξηση από 144 έως 384 ευρώ το χρόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

Ανακοίνωση – καταγγελία για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών εξέδωσε η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας. Στη σχετική ανακοίνωση,…

7 λεπτά ago

Survivor All Star: Πρώην παίκτης αποκαλύπτει τα «όργια» που γίνονται στο νοσοκομείο

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά και σχολίασαν…

12 λεπτά ago

Ανδρουλάκης για πτώση Φάντομ: “Τιμούμε τη μνήμη των δυο αεροπόρων μας”

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βρέθηκε νεκρός δύο…

19 λεπτά ago

Στις 14 οι τουρκικές παραβιάσεις από μαχητικά στον ελληνικό εναέριο χώρο

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι Τούρκοι, συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων στο…

26 λεπτά ago