Categories: Υγεία

Ποια είναι τα πέντε πιο υγιεινά τυριά – Δείτε γιατί

Τα τυριά αποτελούν αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, τα τυριά είναι πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Φυσικά, όλα τα τυριά δεν έχουν την ίδια σύσταση, τόσο σε λιπαρά, όσο και σε θρεπτικά συστατικά.

Το έγκριτο επιστημονικό σάιτ Medical Daily, λοιπόν, έφτιαξε μία λίστα με τα 5 τυριά, που είναι τα πιο υγειινά και αιτιολογεί το γιατί.

Δείτε:

Κατσικίσιο τυρί
Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοτσαρέλα
Η μοτσαρέλα είναι εξαιρετικά αγαπητή στους περισσότερους καταναλωτές. Έχει γαλακτώδη γεύση και απαλή υφή. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) από άλλους τύπους τυριών. Καλύπτει επίσης το 15% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ανά μερίδα.

Παρμεζάνα
Ανήκει στην κατηγορία των τυριών που όσο ωριμάζουν γίνονται καλύτερα. Η περιεκτικότητά της σε λακτόζη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό αποτελεί καλή επιλογή για τα άτομα με ευαισθησίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο,. Μάλιστα, είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές και άτομα με έντονο πρόγραμμα.

Τσένταρ
Αυτό το τυρί μοιάζει με την παρμεζάνα, καθώς ανήκειστα τυριά ωρίμανσης και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ2, που βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά.

Ρικότα
Παρότι συνήθως παρασκευάζεται από υπολείμματα άλλων τυριών, είναι πιο υγιεινή από άλλα είδη τυριών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών. Επιπλέον, αποτελεί πηγή ορισμένων αμινοξέων όπως η λευκίνη, που προάγει την αποκατάσταση των μυών και των οστών. Η ρικότα είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Αντιεμβολιαστές: Επεισόδια με την Αστυνομία στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (βίντεο)

UPDATE Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών έξω από τη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές στα Προπύλαια. ΝΩΡΙΤΕΡΑ Συγκέντρωση…

5 ώρες ago

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εστίαση

Για κυβερνητικό σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους εργαζομένους στην εστίαση κάνει λόγο η εφημερίδα Real News. Σύμφωνα με την…

7 ώρες ago

Η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι 2 Αυγούστου -Τι ισχύει για τηλεργασία

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 46819/2021 (ΦΕΚ Β 3276/24.07.2021) με τίτλο "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…

7 ώρες ago

Μειώνεται στο μισό η φορολογία για εταιρείες που συγχωνεύονται

Στο μισό μειώνεται η φορολογία για εταιρείες που συγχωνεύονται σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για…

7 ώρες ago

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ και στους Ενιαίους Κανόνες για την απονομή παροχών σε χρήμα

Σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλιστικού περιεχομένου ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που…

7 ώρες ago

Πάτρα: Εδωσε τέλος στην ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα

Συναγερμός σε αστυνομία και ΕΚΑΒ για άνδρα που έθεσε τέλος στην ζωή του. . Σύμφωνα με πληροφορίες 80χρονος που διέμενε…

7 ώρες ago