Categories: Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή εφημερία των νοσοκομείων περιγράφει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας παράλληλα την επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Επίσης τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος στα ΤΕΠ κορωνοϊού ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου, καθώς ασθενείς που θέλουν να κάνουν τεστ για κορωνοϊό στοιβάζονται με ασθενείς που θέλουν να εξεταστούν με κίνδυνο να κολλήσουν ο ένας τον άλλον. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της «κυκλοφορούν στους διαδρόμους των νοσοκομείων περιμένοντας τα αποτελέσματα διασπείροντας τον ιό εντός του νοσοκομείου».

Το άλλο ανησυχητικό δεδομένο είναι ο υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών με τα νοσοκομεία να δέχονται αφόρητη πίεση. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ χρειάζεται επίταξη ολόκληρων ιδιωτικών κλινικών χωρίς παζάρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ ο ΕΟΔΥ πρέπει να αξιοποιήσει τους ιδιώτες γιατρούς στο να επιτηρούν την επιδημιολογική πορεία του ιού στην κοινότητα και να κάνουν δωρεάν τεστ στους πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού έφτασαν τις 52, από τις 22 που καταγράφονταν σε προηγούμενες εφημερίες. Στο Κρατικό Νίκαιας έγιναν περίπου 35 εισαγωγές με τα κρεβάτια να γεμίζουν γρήγορα και ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ίδια εικόνα και στο Παπαγεωργίου με 41 εισαγωγές. Οι 25 κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει ενώ 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ.

Και σήμερα σε όλη τη χώρα δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Επίταξη ιδιωτικού τομέα
Η επίταξη ιδιωτών γιατρών πρέπει να γίνει προκειμένου ο ΕΟΔΥ να τους αξιοποιήσεο στην παρακολούθηση περιστατικών κορωνοϊού στη κοινότητα και να κάνουν τεστ δωρεάν στους πολίτες.

Θα πρέπει χωρίς παζάρια να γίνει επίταξη ολόκληρων κλινικών του ιδιωτικού τομέα για να εφημερεύουν εξίσου με τα νοσοκομεία, να εξετάζουν έκτακτα περιστατικά και να εισάγουν περιστατικά κοροναϊού για νοσηλεία όχι μόνο σε απλές κλίνες, αλλά και σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα δέχονται περιστατικά κορωνοϊού για αποκατάσταση αφού πρώτα σταθεροποιούνται στα νοσοκομεία. Εάν γίνει το ίδιο είναι κοροϊδία.

Δεν έχει νόημα πια να στερείται το σύστημα από 7.000 υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή μεταξύ αυτών 2.500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών καραντίνας.

Υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά ήδη με 2.500 συναδέλφους σε καραντίνα.
Σε σχέση με το περασμένο χειμώνα μετράμε 11.000 απώλειες από τα νοσοκομεία. 6.500 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις και τώρα 2.500 συνάδελφοι σε καραντίνα επειδή νοσούν. Από αυτούς περίπου 1,200 βρίσκονται στην Αττική.

Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ – Τεστ σε όλο το προσωπικό
Θα πρέπει να ανακληθούν οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Να επανέλθει η δεκαήμερη καραντίνα και η επιστροφή στην εργασία με αρνητικό τεστ.
Συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων να βρίσκονται σε καραντίνα.
Προληπτικά τεστ στο προσωπικό μια φορά την εβδομάδα. Μετά τους εμβολιασμούς σταμάτησε κάθε προληπτικός έλεγχος.
Με τις τωρινές οδηγίες του ΕΟΔΥ, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους, αναβάλλονται χειρουργεία θεραπείες, εξετάσεις κ.α

Comments are closed.


Recent Posts

Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι συνεχείς απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως διατυπώθηκαν από τον Τούρκο Υπουργό…

2 λεπτά ago

Τροπολογία Τσίπρα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ρεύματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να παρέχεται για την κατανάλωση που έχει πραγματοποιηθεί από την…

3 λεπτά ago

Ισχυρός σεισμός στο Περού

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 211 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο…

7 λεπτά ago

ΥΠΕΝ: Έρχεται καταγραφή του οδικού δικτύου ανά Δημοτική Ενότητα στις εκτός σχεδίου περιοχές

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον οδικό δίκτυο της χώρας ανά…

13 λεπτά ago

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο σε μεγάλο ιατρικό όμιλο για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα συνολικού ύψους 409.980 ευρώ επιβλήθηκαν , με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο ιδιωτικό νοσοκομείο…

26 λεπτά ago

ΕΟΔΥ: 4.048 νέα κρούσματα – 13 θάνατοι και 141 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα…

35 λεπτά ago