πλεύρης-προκαλεί-ξανθό-κάνε-ερώτηση-ν-1041454
ΥΓΕΙΑ | 19.08.2022 | 22:50

Πλεύρης προκαλεί Ξανθό: Κάνε ερώτηση να πούμε τα συμφέροντα ποιας πολυεθνικής θίγονται

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έθεσε θέμα με αφορμή απόφαση του ΕΟΠΥΥ σε σχέση με προϊόντα για διαβητικούς.

«Οι ασθενείς διαβήτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς συμμετοχή στην πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη. Προκαλώ τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρεα Ξανθό να υποβάλει την ερώτηση που προανήγγειλε ως επίκαιρη για να του απαντήσω μέσα στη Βουλή πως διασφαλιζονται τα συμφέροντα των ασθενών και ποιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας τα συμφέροντα θίγονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός με tweet έκανε λόγο για «αυθαίρετη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια στην πρόσβαση χιλιάδων ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (αντλίες ινσουλίνης σε συνδυασμό με αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης), που εξασφαλίζουν καλή ρύθμιση, μείωση επιπλοκών και ποιότητα ζωής. Η κοινότητα των διαβητικών και οι Σύλλογοι ασθενών διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν συνέχιση της δωρεάν κάλυψης των συσκευών αυτών και των αναλωσίμων τους. Καταθέτουμε αύριο στη Βουλή ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας με αίτημα την επανεξέταση της απόφασης. Είναι ζήτημα σεβασμού του δικαιώματος των διαβητικών στην καλύτερη δυνατή φροντίδα, είναι θέμα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ασθενών και των οικογενειών τους».​