πλεύρης-από-θεσσαλονίκη-δεν-τίθεται-685040
ΥΓΕΙΑ | 22.09.2021 | 11:57

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: «Δεν τίθεται θέμα lockdown στην πόλη»

Την πιστή τήρηση των μέτρων ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας παράλληλα πως ήρθε για ενημέρωση και ότι «δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων στην πόλη».

Ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του πριν την σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους δημάρχους παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, ξεκαθάρισε ότι «έχουμε έρθει προληπτικά» και πως «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των Νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό σχετίζεται με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία».

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τον ίδιο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών που σε κάποιες περιπτώσεις όπως τόνισε σε κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Επικράτειας. Σε ερώτηση του ThessToday.gr για το αν ανησυχεί από τη στάση των αρνητών, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί ο κόσμος. Υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να τους πείσουμε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, όμως εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι «η υποχρεωτικότητα σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς, δεν τίθεται θέμα επέκτασης» και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

πηγή: thesstoday.gr