Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Χωρίς ημερομηνία λήξης προς το παρόν - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Χωρίς ημερομηνία λήξης προς το παρόν

Χωρίς ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού προς το παρόν. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Ειδικότερα αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης», προς το παρόν, ενώ «θα τοποθετηθεί και η επιστημονική κοινότητα».

Πάντως, ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα επαναπροσαρμόσει τη θέση της αν και το σημαντικό είναι «να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης».

«Το 90% όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, είναι καταλυτικό αυτό. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί είναι πολύ μικρό το ποσοστό» τόνισε.

Πορεία εμβολιασμών

«Μέσα σε τρεις μέρες 60.000 έσπευσαν να κάνουν την α’ δόση» είπε στην πρωινή εκπομπή του Open και συνέχισε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για το εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού αφού σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη είχαμε 27.000 ραντεβού ενώ συνολικά το τριήμερο 60.000.

«Μέσα στις δράσεις των επομένων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο υγείας», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Για όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση σημείωσε πως έλαβαν ένα SMS για προτεινόμενο ραντεβού. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε 400.000 άτομα.

«Θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο, Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού να κάνουν την αναμνηστική δόση όλοι άνω των 18 ετών. Ο κ. Γεωργαντάς τέλος διευκρίνισε πως η δεύτερη δόση με το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα πρέπει να γίνει μετά από δύο μήνες, όχι εξάμηνο όπως ισχύει με τα υπόλοιπα εγκεκριμένα εμβόλια στη χώρα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!