Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε στο σπίτι

Πολλές φορές, πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης έχουν διεκδικήσει το χρίσμα του πιο… βρώμικου που έχουμε στο σπίτι μας και χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.

Τη θέση αυτή την έχουν διεκδικήσει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή (όπου συνήθως κρύβεται όντως μια μικρή χωματερή), το τηλεκοντρόλ (το οποίο συγκεντρώνει ό,τι έχει λερώσει τα χέρια μας), η τηλεφωνική συσκευή, ή τα ρούχα που φοράμε όταν κάνουμε φασίνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, o «νικητής» του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας, το οποίο φέρεται ότι μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά. Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα.

Βέβαια, σημειώνεται ότι το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα. Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν. Και φυσικά, να τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΥΓΕΙΑ, ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ, ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!