πεντακάθαρο-στόμα-χωρίς-μυρωδιές-κάθ-823674
ΥΓΕΙΑ | 24.08.2021 | 08:29

Πεντακάθαρο στόμα χωρίς μυρωδιές κάθε μέρα -Πώς θα το πετύχεις

Ακόμη και αν βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά και προσέχεις οι διατροφικές σου επιλογές να μην δημιουργούν άσχημες μυρωδιές για τους τριγύρω, δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις καθαρή αναπνοή 24 ώρες το 24ωρο. Ή μήπως μπορείς; Τα παρακάτω tips είναι για σένα που βρίσκεσαι καθημερινά έξω και θέλεις να μην το βάζεις ο κόσμος στα πόδια όταν τους μιλάς. Πάμε να δούμε.

Ξέρεις γιατί κάνει η μέντα δουλειά;

Σίγουρα η μυρωδιά της μέντας βοηθάει στην αναπνοή, αλλά ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει με το μάσημα της τσίχλας είναι η μεγαλύτερη παραγωγή σάλιου. Το σάλιο περιέχει τα «καλά» βακτηρίδια του οργανισμού μας, που φροντίζουν να απομακρύνουν τους «εισβολείς» και να κρατήσουν καθαρή την αναπνοή.

Δες τα υπόλοιπα tips στις παρακάτω φωτογραφίες.

Ξεκίνα τα φρούτα: Ειδικότερα, όλα εκείνα που περιέχουν βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, σαγκουίνι ή και γκρέιπφρουτ. Η οξύτητα των συγκεκριμένων φρούτων εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηριδίων στο στόμα, ενώ άλλα φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια που περιέχουν πολυφαινόλες καταστρέφουν εξίσου τα βακτήρια. Τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο για να βάλεις τα φρούτα στη διατροφή σου.

Καθάριζε τακτικά την γλώσσα σου: Δεν είναι ανάγκη να κουβαλάς μαζί σου οδοντόβουρτσα. Αν περνάς πολλές ώρες στο γραφείο και δεν έχεις χρόνο, μπορείς να κάνεις την όλη διαδικασία με την πίσω πλευρά ενός πλαστικού κουταλιού. Αφού το βρέξεις απλά καθαρίζεις την γλώσσα σου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό. Ευτυχώς το πλαστικό κουτάλι δεν είναι δα και κάτι δυσεύρετο.

Πίνε πολύ νερό: Ένας από τους λόγους που δημιουργείται η περιοδοντίτιδα και που με την σειρά εκτός από πρόβλημα στα ούλα δημιουργεί και προβλήματα στην αναπνοή, είναι επειδή το στόμα σου δεν παράγει αρκετό σάλιο. Η ξηρότητα στη γλώσσα και γενικά μέσα στο στόμα σου, είναι νούμερο ένα εχθρός για την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Οπότε αν βαρέθηκες να μασάς τσίχλες, πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς μέσα στην ημέρα.