Παπαευαγγέλου: Υποεκτιμημένος ο αριθμός κρουσμάτων -Αύξηση & στις μεγαλύτερες ηλικίες

Παπαευαγγέλου: Υποεκτιμημένος ο αριθμός κρουσμάτων -Αύξηση & στις μεγαλύτερες ηλικίες

Και τους μεγαλύτερους σε ηλικία χτυπάει, πλέον, ο κορωνοϊός μέσω της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι στα 26 χρόνια και το 80% των κρουσμάτων είναι ηλικίας μικρότερης των 39 ετών, παρατηρείται αύξηση και στις ηλικίες άνω των 40 και ειδικά στους 55-64.

«Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη στο περιβάλλον τους. Επίσης αρκετές συρροές σημειώνονται σε εργασιακούς χώρες», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται υποεκτιμά τον πραγματικό, όπως φαίνεται και από την αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων.

Παράλληλα δήλωσε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων είναι σαφής, με τον μέσο κυλιόμενο 7 ημερών από 442 στις αρχές του μηνός σε 1081 και σήμερα στα 2300 κρούσματα.

Ενώ ο δείκτης θετικότητας από 1,3 την περασμένη εβδομάδα έφτασε το 3,5 την τρέχουσα, με το 4 να αποτελεί οριακό σημείο. Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι είναι 670 με 77 εισαγωγές την ημέρα

ΥΓΕΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΥΠΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]