Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα

«Πέρα από την έξαρση στους νέους, σιγά σιγά αυξάνονται τα κρούσματα στις μεσαίες ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι το μετέδωσαν στους γονείς τους που δεν είχαν εμβολιαστεί. Αν πάει και σε άλλες ηλικίες, τότε θα έχουμε πρόβλημα», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Όπως συνέβη σε όλο τον κόσμο, έτσι θα συμβεί και στη χώρα μας. Θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακάμψουμε την αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Είναι παντού στην Ελλάδα. Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα. Και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους. Θέλει να φοράμε τη μάσκα μας όπου υπάρχει αρκετός κόσμος».

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι γύρω στα 24 έτη. «Μέσα σε 3 βδομάδες έπεσε 10 χρόνια, από τα 32 στα 24 έτη. Έχει σταθεροποιηθεί εκεί και δεν θέλουμε ν’ ανέβει. Αυξάνονται οι εισαγωγές, αλλά η πλειοψηφία είναι νέοι άνθρωποι που πάνε σπίτι τους γρήγορα. Υπάρχουν και βαριά περιστατικά, αλλά λίγα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 και το άνοιγμα της πλατφόρμας, είπε: «Τα περισσότερα παιδιά είναι διακοπές. Περιμένω μια σημαντική αύξηση μετά τις διακοπές. Θα θέλαμε να είχαν εμβολιαστεί πριν πάνε διακοπές. Να είχαν κάνει την πρώτη τουλάχιστον την πρώτη δόση», ενώ για τον εμβολιασμό ηλικίας 12-17 τόνισε πως «Υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας. Εξετάζουμε το όφελος, ειδικά για τα παιδιά που έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα και για τα παιδιά που έχουν στην οικογένεια τους ευάλωτα άτομα. Στόχος μας είναι να μειωθεί ο φόβος μέσα από τον εμβολιασμό των ενηλίκων».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Στόχος μας είναι να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία και οι φοιτητές στα έδρανα. Οι φοιτητές θα εμβολιαστούν και οι ανήλικοι θα έχουν εμβολιασμένους γονείς και καθηγητές».

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]