Παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ένα γιατρό

Στην μοναδική παιδιατρική κλινική της Ροδόπης, σ’ αυτή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής απασχολείται μόλις ένας γιατρός του ΕΣΥ, η διευθύντρια, η κα Καρανικολάου.Η κλινική πέρα της διευθύντριας, δεν έχει κανέναν άλλο γιατρό σε οργανική θέση!

Καταφέρνει και λειτουργεί με τη στήριξη και την παρουσία των γιατρών των Κέντρων Υγείας που έρχονται και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες και τις εφημερίες της Κλινικής. Απαραίτητη θεωρείται η πρόσληψη κι άλλων τριών γιατρών. «Τα κρεβάτια έχουν μειωθεί, δώδεκα μόλις κλίνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα το χειμώνα» δηλώνει η κα Καρανικολάου.

Πολλές λοιμώξεις, χιλιάδες εξετάσεις

Το φετινό χειμώνα λόγω των πολλών λοιμώξεων η κίνηση στην Παιδιατρική Κλινική ήταν πολύ μεγάλη. Ενδεικτικό είναι ότι από τις Πρώτες Βοήθειες πέρασαν 8.000 μικροί ασθενείς και από τα εξωτερικά ιατρεία 4.000 ». Το έργο των ιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής επιφορτίζεται και λόγω της Μαιευτικής Κλινικής. Εκεί γεννιούνται 300-350 παιδιά το χρόνο τα οποία παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση από τον Παιδίατρο.

 

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!