παγώνη-τα-φακελάκια-των-γιατρών-οι-προ-885518
ΥΓΕΙΑ | 14.04.2022 | 08:00

Παγώνη: Τα φακελάκια των γιατρών, οι προλήψεις & η καραντίνα που πέρασε

Για τα βιώματά της από την περίοδο του κορωνοϊού και της καραντίνας, τις προλήψεις που έχει αλλά και το πώς έφτασε να σπουδάσει ιατρική μίλησε η Ματίνα Παγώνη στον ΑΝΤ1 και το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης.

Η Ματίνα Παγώνη αρχικά χαρακτήρισε «τραγωδία» την ιστορία με τον κορωνοϊό προσθέτοντας πως «όσο σκληρός και να λένε πως είναι ένας γιατρός, μπροστά στον θάνατο λυγίζουν οι πάντες. Την περίοδο της πανδημίας υπήρχαν άνθρωποι που μπήκαν όρθιοι στο νοσοκομείο και μετά από τρεις ώρες διασωληνώθηκαν, αυτή είναι η ζωή».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ακόμη ότι «εγώ δεν έχω νοσήσει καθόλου. Φορούσα δύο μάσκες συνέχεια και δεν τις έβγαζα καθόλου. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα δύο χρόνια τελειώσανε, ότι ναι μεν η νόσος θα είναι εδώ αλλά εμείς θα την αντιμετωπίζουμε» επισημαίνοντας τα επικοινωνιακά λάθη που έκανε η επιστημονική κοινότητα για την πανδημία αλλά και ασκώντας κριτική στην Εκκλησία ότι άργησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Η Ματίνα Παγώνη ρωτήθηκε από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και για το πώς πέρασε την καραντίνα και αποκάλυψε ότι «εγώ πέρασα την καραντίνα με τον σύζυγό μου. Ο καθένας ήταν στο δωμάτιό του, γιατί η πολύωρη συζήτηση φέρνει προβλήματα και έτσι τα αποφεύγαμε. Όταν μένεις σε ένα σπίτι τόσες ώρες δεν γίνεται. Ο καθένας κάνει τα δικά του πράγματα, δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο και όλα είναι μια χαρά. Εγώ όμως, ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο. Το μόνο μου άγχος ήταν το τι μεταφέρω στο σπίτι μου μετά από το νοσοκομείο. Φοβόμουν μην κολλήσω».

Όσον αφορά τις προλήψεις – με αφορμή το επεισόδιο με την Ανθή Βούλγαρη – η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι δεν περνάει κάτω από σκάλες.

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε, επίσης, γιατί επέλεξε την ιατρική αλλά και το πώς γνώρισε τον σύζυγό της στη Λήμνο: «Έκανα το αγροτικό μου στη Λήμνο και ήταν πολύ δύσκολα. Οι εποχές εκείνες τα νοσοκομεία ήταν πολύ δύσκολα. Εκεί γνώρισα και τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι επίσης γιατρός. Αποφάσισα να γίνω γιατρός από 7 ετών μετά από μία νοσηλεία του πατέρα μου στο Κατ. Εκεί αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πέρασα στη Θεσσαλονίκη και επειδή δεν ήθελα να μείνω εκεί πήγα να σπουδάσω στη Νάπολη».

Η κυρία Παγώνη ρωτήθηκε, τέλος, και για τα «φακελάκια» και απάντησε ότι δεν πρέπει οι πολίτες να δέχονται από γιατρούς απαιτήσεις χρηματισμού: «Αυτή η νοοτροπία ότι δεν θα με κοιτάξει καλά που λέει η γιαγιά που έρχεται δεν ισχύει. Ο γιατρός και μόνο από εγωισμό δεν θέλει να χάσει κανένα περιστατικό του».