Παγώνη: «Δεν χρειάζεται» τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
26
Ιανουάριος
Back

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται» τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο

Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά προκύπτουν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το τεστ αντισωμάτων, την κάλυψη από την πρώτη δόση, και αρκετά άλλα.

Σε ό,τι αφορά το τεστ αντισωμάτων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι «δεν έχει καμία σημασία» και υπογράμμισε ότι όποιος έχει κάνει εμβόλιο είναι καλυμμένος και να μην ανησυχεί.

Πιο αναλυτικά, είπε:

«Δεν έχει καμία σημασία το τεστ αντισωμάτων, βεβαίως πρέπει κάποιος που θέλει πια να αισθανθεί πρέπει να ξέρει θα το κάνει. Αλλά πότε θα το κάνει; Δεν πας μετά από δύο μέρες από τη δεύτερη δόση να κάνεις τεστ αντισωμάτων. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει ο μήνας για να το κάνεις.

Δεν έχουν όλοι τα ίδια αντισώματα, εξαρτάται από τον οργανισμό, από πολλά πράγματα. Και εξαρτάται κάποιες ομάδες δεν θα έχουν υψηλό τίτλο.

Μια κάλυψη από το εμβόλιο την έχεις, δεν πρέπει να ανησυχείς. Για αυτό επειδή έχει δημιουργηθεί ο πανικός, να αφήσουμε το τρέχουμε να κάνουμε. Δεν χρειάζεται όλο αυτό που γίνεται».

Η κ. Παγώνη κλήθηκε να απαντήσει και στο ενδεχόμενο να δοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, οι οποίοι είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες. «Με μία δόση όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού» ξεκαθάρισε η ίδια και εξήγησε:

«Η ασφάλεια που δίνει η πρώτη δόση είναι στο 45-50% μία εβδομάδα μετά. Στη δεύτερη δόση, είναι μετά από 14-16 μέρες έχεις το 93-95%. Είναι μεγάλα ποσοστά».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, υπενθύμισε ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, και σημείωσε πως «ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία». Επισήμανε δε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης, εξηγώντας πως «η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!