Π. Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
7
Δεκέμβριος
Back

Π. Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

Οι προληπτικοί έλεγχοι μαστού θα μπορούν να λάβουν χώρα για τον επόμενο χρόνο και εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών, που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα και τη μεθοδολογία της έγκαιρης διάγνωσης, η εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και η πραγματοποίηση εν τέλει δωρεάν εξετάσεων, κατόπιν συστάσεων των ειδικών.

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν το Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος» η Πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Μεσουρίδου, η συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και υπεύθυνη του προγράμματος Α. Ρόντου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή κακοήθειας στις γυναίκες (1 στις 8 Ελληνίδες θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού) και δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας η διάγνωση να γίνει σε πρώιμο, ει δυνατόν σε προσυμπτωματικό στάδιο. Τότε η προσφερόμενη θεραπεία είναι περισσότερο αποτελεσματική και επιτυγχάνει συνήθως την πλήρη ίαση.

Δίνουμε έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη, λοιπόν, και κάνουμε πράξη την πρόληψη, ως κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου».
Με τον τρόπο αυτόν, αποδεικνύεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της φροντίδας των πολιτών τόσο μέσα από τη θεραπεία όσο και μέσα από την πρόληψη.

Ενώ η συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού η ουσιαστική στήριξη στην τρίτεκνη οικογένεια, δεν εκλαμβάνεται μόνο ως θεσμική αρμοδιότητα, αλλά και ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον εν όψει της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!