Όξινες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
Back

Όξινες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να βάζουμε πιο εύκολα κιλά.

Για μια πιο υγιεινή διατροφή, αλλά και για να χάσουμε βάρος θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.

Το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.35-7.45 που σημαίνει πως είναι ελαφρά αλκαλικό. Ένα όξινο ph μπορεί να προκύψει από συναισθηματικό στρες, υπερφόρτωση τοξινών, ανοσολογικές αντιδράσεις ή από οποιαδήποτε διαδικασία που στερεί τα κύτταρα από οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μια όξινη διατροφή μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα ph σε ένα βαθμό. Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο ph επίπεδο με τη χρήση αλκαλικών μετάλλων που έχουν αποθηκευτεί. Εάν η δίαιτα δεν περιέχει αρκετά μέταλλα, μια συγκέντρωση οξέων στα κύτταρα θα μεταφερθούν και θα στερηθούν το οξυγόνο. Αυτό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει πρόσθετα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά κι έτσι μειώνεται η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, η ικανότητα για επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων, καθώς επίσης και η ικανότητα του οργανισμού να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα. Επίσης, τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται και ο οργανισμός είναι πιο επιρρεπής στην κόπωση και την ασθένεια.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί τις όξινες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

πηγή: onmed.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!