Ωρα αποφάσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ που απεργούν

Με το ερώτημα της ματαίωσης της απεργίας την οποία έχουν εξαγγείλει έως τις 9 Δεκεμβρίου, συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, σε μια στιγμή που το υπουργείο Υγείας στέλνει τελεσίγραφα για απολύσεις όσων απεργούν αλλά το απόγευμα δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία ασθενείς του ΕΟΠΠΥ.

Το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση των ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega την Κυριακή υποστήριξε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ξαφνικό θάνατο στον ΕΟΠΥΥ αλλά υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας για τις αλλαγές που θα γίνουν και τη συρρίκνωση του ασφαλιστικού οργανισμού.

Η κ. Μακρή επισήμανε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση, λέγοντας: «Όταν τελειώσει και η χαρτογράφηση τότε θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι αποφάσεις».

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΟΠΠΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!