Οι πέντε τροφές που είναι «εφιάλτης» για το έντερο

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το έντερο σας; Κάνετε συχνά σπαστική κολίτιδα; Βρήκαμε τις 5 τροφές που θα βάλουν τέλος στον «εφιάλτη» σας.

Μετά τις τροφές που κάνουν κακό στην καρδιά, θα σας παρουσιάσουμε τα τρόφιμα που δημιουργούν θέμα στο έντερο, προκαλώντας σπαστική κολίτιδα. Τι είναι όμως αυτό;

Η σπαστική κολίτιδα ή αλλιώς «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου» είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στην κοιλιά και προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Ορισμένοι ασθενείς έχουν συχνές, υδαρείς κενώσεις (διάρροια), ενώ σε άλλους ασθενείς η σπαστική κολίτιδα εμφανίζεται με μειωμένη κινητικότητα του εντέρου (δυσκοιλιότητα).

Είναι αρκετά δύσκολο, να αναφερθεί ακριβώς μια λίστα τροφίμων που θα πρέπει να αφαιρεθούν από το καθημερινό διαιτολόγιο. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να μειώνετε κάποιες βασικές τροφές που τρώτε κάθε μέρα. Η παρακάτω λίστα τροφίμων παρατίθεται, ώστε να σας διευκολύνει να ανιχνεύσετε τα τρόφιμα που σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

Είναι αρκετά δύσκολο, να αναφερθεί ακριβώς μια λίστα τροφίμων που θα πρέπει να αφαιρεθούν από το καθημερινό διαιτολόγιο. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να μειώνετε κάποιες βασικές τροφές που τρώτε κάθε μέρα. Η παρακάτω λίστα τροφίμων παρατίθεται, ώστε να σας διευκολύνει να ανιχνεύσετε τα τρόφιμα που σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

Δείτε αναλυτικά:

  • Λιπαρά φαγητά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Σπόροι / αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ωμά φρούτα
  • Λαχανικά
ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΕΣ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΕΝΤΕΡΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!