ΟΕΝΓΕ: Να εξαιρεθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από τα μέτρα αναστολής - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
22
Σεπτέμβριος
Back

ΟΕΝΓΕ: Να εξαιρεθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από τα μέτρα αναστολής

Να αποκλειστούν από τις εξετάσεις κινδυνεύουν ειδικευόμενοι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον χρόνο ειδικότητας, όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. έχει ήδη εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση με τα μέτρα, τόσο της αναστολής αδειών όσο και των αναστολών εργασίας.

Προκύπτει κοντά σε όλα τα άλλα και ένα σοβαρότατο θέμα με ειδικευόμενους γιατρούς που τελειώνουν τον χρόνο ειδικότητας και θα έδιναν τελικές εξετάσεις για την λήψη του τίτλου στην επόμενη εξεταστική. Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικευόμενοι πριν τις εξετάσεις κάνουν χρήση όλων των υπολειπόμενων ημερών κανονικής άδειας για να μπορέσουν να μελετήσουν ενόψει των εξετάσεων. Τώρα λόγω της αναστολής αδειών από 1/9/21, δεν μπορούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες ειδικευόμενων συναδέλφων σε αρκετές περιπτώσεις διοικήσεις νοσοκομείων μετατρέπουν τις άδειες σε ρεπό και τους εκβιάζουν να υπογράψουν ότι δεν τους οφείλονται κανονικές άδειες για να μην αναγκαστούν να τους τις πληρώσουν. Επιπρόσθετα, κάποιοι ελάχιστοι που δεν είχαν εμβολιασθεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον χρόνο ειδικότητας και να αποκλείονται από τις εξετάσεις, ενώ ούτως ή άλλως θα απουσίαζαν από το νοσοκομείο αφού κι αυτοί θα έπαιρναν κανονική άδεια από 1/9 και μετά για να διαβάσουν.

Απαιτούμε την εξαίρεση των ειδικευόμενων γιατρών που τελειώνουν εντός διμήνου τον χρόνο της ειδικότητάς τους από τα μέτρα αναστολής των κανονικών αδειών και αναστολών εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!