ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτες καθυστερήσεις στην στελέχωση των ΜΕΘ 

«Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.», τονίζει η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νοσοκομεία «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» όπου καθυστερεί ο διορισμός νέων μόνιμων Επιμελητών με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διαδικασίες (στο συμβούλιο επιλογής) έχουν ολοκληρωθεί από την 2η ΥΠΕ εδώ και πολλές εβδομάδες.

Αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση έχει ως παράπλευρη συνέπεια να παραμένουν αποδυναμωμένες από ιατρικό προσωπικό και ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων (πχ η ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας από την οποία παραμένουν αποσπασμένοι προς τα παραπάνω αναφερόμενα νοσοκομεία πέντε (5) Επιμελητές ΜΕΘ).

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των Επιμελητών ΜΕΘ για τους οποίους οι διαδικασίες επιλογής έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση έχουν διοικητικές και ποινικές ευθύνες.
  • Να στελεχωθούν και όλες οι άλλες κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων Επιμελητών.
ΥΓΕΙΑ, ΜΕΘ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΟΕΝΓΕ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]