Οδοντίατρος να σου πετύχει! Έσπαγε επίτηδες τα δόντια για να τα φτιάχνει

Πήγαιναν στον οδοντίατρο κ. Σκοτ Τσαρμόλι, από το Τζάκσον του Ουισκόνσιν,  να φτιάξουν τα δόντια τους και έφευγαν με τρυπημένα και με σπασμένα δόντια προκειμένου να τους χρεώσει για τη ζημιά, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο ο 61χρονος οδοντίατρος προσπαθούσε να αυξήσει τα κέρδη του, αλλά τελικά πιάστηκε από την τσιμπίδα του νόμου και μετά από δίκη κρίθηκε ένοχος για πέντε κατηγορίες απάτης υγειονομικής περίθαλψης και δύο για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τη θεραπεία ασθενών.

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο και είναι αντιμέτωπος με έως 10 χρόνια φυλάκισης για κάθε μία από τις κατηγορίες για απάτη υγειονομικής περίθαλψης και έως πέντε έτη για τις άλλες δύο κατηγορίες.

Η δράση του αποκαλύφθηκε όταν πούλησε το ιατρείο του το 2019. Οι νέοι ιδιοκτήτες, εξετάζοντας τους φακέλους του, παρατήρησαν υψηλό ποσοστό θηκών και το ανέφεραν στις αρχές. Όταν του ασκήθηκε δίωξη, τον Δεκέμβριο του 2020, πάνω από 60 ασθενείς επικοινώνησαν με τους εισαγγελείς και ανέφεραν ότι πιστεύουν πως τους είχε προκαλέσει εσκεμμένη ζημιά στα δόντια. Σχεδόν 100 πρώην ασθενείς του έκαναν αγωγή στον Τσαρμόλι, υποθέσεις που ήταν σε αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική υπόθεση.

Η περιουσία του οδοντιάτρου ξεπερνούσε τα 6,8 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2020 και είχε εξοχικά στο Ουισκόνσιν και την Αριζόνα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που υποστηρίζουν ότι χρέωσε πάνω από 4,2 εκατομμύρια δολάρια για θήκες από το 2016 έως το 2019.

Από το 2015, ο Τσαρμόλι πίεζε τους πελάτες του να βάλουν θήκες που δεν χρειάζονταν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Αφού κατέστρεφε εσκεμμένα τα δόντια τους, κατέθετε φωτογραφίες και ακτινογραφίες σε ασφαλιστικές εταιρείες ως το «πριν», για να δικαιολογήσει τη θεραπεία που απαιτούνταν για να διορθώσει τη ζημιά που ο ίδιος είχε προκαλέσει.

Ένας από αυτούς τους πελάτες, ο Τοντ Τεντέσι, κατέθεσε πως ο οδοντίατρος τον έπεισε να βάλει δύο θήκες σε μία επίσκεψη, παρότι τα δόντια του φαίνονταν μια χαρά, σύμφωνα με τη Milwaukee Journal Sentinel. «Φαινόταν υπερβολικό, αλλά δεν ήξερα. Εκείνος ήταν ο επαγγελματίας, απλά τον εμπιστεύτηκα», είπε.

Ο Τσαρμόλι έβαλε στους πελάτες του περισσότερες θήκες από το 95% των οδοντιάτρων του Ουισκόνσιν το διάστημα από το 2016 έως το 2019, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Στη δίκη, στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας κατέθεσε ότι κατά μέσο όρο ένας οδοντίατρος στην πολιτεία τοποθετεί περίπου έξι θήκες ανά 100 ασθενείς, ενώ ο Τσαρμόλι έβαζε πάνω από 32.

Πηγή: Washington Post

Comments are closed.


Recent Posts

ΗΠΑ: «Ευτυχώς δεν είναι ομοφυλόφιλος» λέει ο πατέρας του 22χρονου που σκότωσε 5 άτομα σε γκέι μπαρ!

Μόνο ως εξοργιστικές και παράλογες μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του πατέρα του 22χρονου άνδρα, ο οποίος άνοιξε πρόσφατα πυρ…

45 λεπτά ago

24ωρες απεργίες από τους νοσοκομειακούς γιατρούς για να μην επιστρέψουμε «στην προ ΕΣΥ εποχή»

H υπεράσπιση των δικών μας εργασιακών δικαιωμάτων έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι για να μην…

52 λεπτά ago

Covid: Στο 12,54% η θετικότητα στα 8.785 rapid tests του ΕΟΔΥ την Τετάρτη

Συνολικά 159 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου Covid-19 έγιναν χθες, Τετάρτη σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Από τον…

58 λεπτά ago

Κιβωτός του Κόσμου: Όταν ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία έλεγε τα καλύτερα για τη δομή

«Σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι από την πρώτη μέρα που μπήκα στην Κιβωτό του Κόσμου ότι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό…

1 ώρα ago

Βόλος: Ντελιβεράς συνήλθε μετά από επτά μήνες σε κώμα

Το μεγάλο στοίχημα της ζωής κέρδισε έναν 50χρονος ντελιβεράς από τον Βόλο, που συνήλθε, αφού έμεινε σε κώμα για επτά…

1 ώρα ago

Αποκατάσταση της υδροδότησης στο Κίεβο μια μέρα μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Μόλις μια ημέρα μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, οι ουκρανικές αρχές αποκατέστησαν την υδροδότηση στην πρωτεύουσα,…

1 ώρα ago