Νόσος του Crohn: Τα τρόφιμα που εντείνουν τα συμπτώματα

Η νόσος του Crohn ανήκει στα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου και μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πόνο στην κοιλιά, και άλλα συμπτώματα στο πεπτικό.

Είναι άγνωστης αιτιολογίας και δεν μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξή της.

Κάθε ασθενής που πάσχει από νόσο του Crohn μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα, αντιμετωπίζοντας περιόδους ύφεσης και έξαρσης.

Είναι δύσκολο να δοθούν γενικές διατροφικές οδηγίες στους πάσχοντες, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για τις τροφές που πυροδοτούν και καταπραΰνουν τα συμπτώματα.

Για να διαμορφωθεί ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, ο ασθενής πρέπει να παρατηρήσει ποιες τροφές πυροδοτούν τις κρίσεις και ποιες μπορεί να καταναλώνει χωρίς πρόβλημα.

Λόγω της προβληματικής απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών, της αιμορραγίας του πεπτικού και της φαρμακευτικής αγωγής, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι και το στρες παίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση ή την επιδείνωση των συμπτωμάτων και προτείνουν γυμναστική και ασκήσεις χαλάρωσης.

Ποια είναι οι τροφές που πυροδοτούν τα συμπτώματα

1. «Τα κακά λιπαρά»

2. Τα γαλακτοκομικά

3. Τα μπαχαρικά

4. Οι φυτικές ίνες

5. Το αλκοόλ

6. Η καφεΐνη

ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΕΣ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΝΟΣΟΣ CROHN


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]