νοσοκομείο-ελπίς-κατέρρευσε-οροφή-1158685
ΥΓΕΙΑ | 31.03.2023 | 11:37

Νοσοκομείο «Ελπίς»: Κατέρρευσε οροφή σε κοιτώνα γιατρών

Έπεσε τμήμα της οροφής σε κοιτώνα των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»!

Ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει πως όλα βαίνουν καλώς, έτοιμος να εγκαινιάσει το νέο ΕΣΥ και στον απόηχο του εγκλήματος των Τεμπών, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αποκαλύψει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Θύμα της υποχρηματοδότησης αυτή τη φορά οι κτιριακές υποδομές, η παντελής αδιαφορία για τη συντήρηση και ανακαίνιση των οποίων είχε ως αποτέλεσμα πριν δύο μέρες να πέσει τμήμα της οροφής του κοιτώνα των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Θέμα τύχης καθαρά ήταν ότι δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο δωμάτιο όταν συνέβη το περιστατικό και επομένως δεν τραυματίστηκε κανείς. Το γεγονός προκάλεσε την αναστάτωση όλων των εργαζομένων καθώς και άλλα τμήματα και κτίρια του νοσοκομείου βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) «καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν αφεθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά οι υποδομές και εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων απειλώντας την ασφάλεια και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια εργαζομένων και ασθενών. Οι υγειονομικοί και οι ασθενείς με τον κοινό διεκδικητικό τους αγώνα μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας της Υγείας του λαού για πραγματικά σύγχρονα δημόσια και δωρεάν Νοσοκομεία».