νοσοκομείο-άρτας-με-τα-έξοδα-των-υπαλλ-656372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2025 | 08:28

Νοσοκομείο Άρτας: Με τα έξοδα των υπαλλήλων η μετακίνηση των ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε καταγγελία ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη μετακίνηση ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής Άρτας προχωρά  η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Ακόμη και με έξοδα των ίδιων των υπαλλήλων της κοινωνικής υπηρεσίας επιστρέφουν στο σπίτι τους οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ένα ταξί ή ακόμη και λεωφορείο, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Άρτας.

«Οι άνθρωποι αυτοί προσέρχονται υποχρεωτικά σε όποιο νοσοκομείο βρεθεί κλίνη και όχι της επιλογής τους, με εισαγγελική παραγγελία και τη συνοδεία της αστυνομίας, από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, αλλά χωρίς καμία πρόβλεψη για το πώς θα γυρίσουν πίσω όταν τους δοθεί εξιτήριο. Είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που ζουν με επιδόματα, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χωρίς εισόδημα», σημειώνει.

Επίσης, καταγγέλλει ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν προβλέπει κάλυψη εξόδων μετακίνησης ακόμη και για ειδικές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν ασθενείς στο ΓΝ Άρτας για ημέρες, ακόμη και εβδομάδες – καταλαμβάνοντας κλίνη που θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε άλλον ασθενή.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να ενταθεί με την ανάληψη των δομών ψυχικής Υγείας από το Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. (Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας) που δεν διαθέτει προϋπολογισμό, προειδοποιεί.

«Η απανθρωπιά του συστήματος τους αναδεικνύεται ξεκάθαρα και με κάθε τρόπο, αφού η θεραπεία του ανθρώπινου πόνου και η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα οικονομικά τους μοντέλα και τους ισολογισμούς που έχουν φέρει τα ματωμένα εξιτήρια των DRG, τα απογευματινά χειρουργεία που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού, τις κατακερματισμένες υπηρεσίες υγείας που εγκαταλείπουν τους ασθενείς χωρίς καμιά μέριμνα, αφήνοντάς τους να βγάλουν μόνοι τους άκρη», υπογραμμίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών. Τέλος επισημαίνει την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για «ένα Σύστημα Υγείας με γνώμονα τον άνθρωπο, που ο ασθενής, με την αρωγή του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας, του Νοσοκομείου, θα επιστρέφει στο σπίτι του υγιής»!