νέες-τομυ-θα-λειτουργήσουν-το-φεβρουά-277768
ΥΓΕΙΑ | 26.01.2018 | 15:03

Νέες ΤΟΜΥ θα λειτουργήσουν το Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη

Τη λειτουργία άλλων δύο ή τριών ΤΟΜΥ μέσα στον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, μετά την έναρξη της λειτουργίας τον περασμένο Δεκέμβριο των πρώτων τριών, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, από το βήμα του 3ου Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου Exploring Novel Medical Frontiers.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρδαρός ανέφερε ότι επισκέφτηκε το πρωί την ΤΟΜΥ στη Νικόπολη, όπου, όπως είπε, η εικόνα είναι εξαιρετική και το προσωπικό ιδιαίτερα αφοσιωμένο. Επισήμανε ακόμη ότι στη συγκεκριμένη δομή η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς μέσα στον Ιανουάριο έγιναν αντικείμενο διαχείρισης 1000 περιστατικά, τα περισσότερα από τα οποία παιδιατρικά και ότι μεγάλη μάζα του πληθυσμού της περιοχής (70%-80%) έχει εγγραφεί στην ΤΟΜΥ.

«Οι δομές των ΤΟΜΥ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται και στη Θεσσαλονίκη και στο πολεοδομικό συγκρότημα και δυτικά αλλά και στο ανατολικό κομμάτι της πόλης και βεβαίως και περιαστικά της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιφερειακές ενότητες. Ήδη σήμερα εγκαινιάζεται επίσημα και λειτουργία της ΤΟΜΥ στην Κατερίνη και τον ερχόμενο μήνα θα εγκαινιαστούν άλλες δύο ή τρεις στα δυτικά της Θεσσαλονίκης» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρδαρός αναφέροντας παράλληλα ότι σε επόμενη φάση ενδέχεται να λειτουργήσει ΤΟΜΥ και στην περιοχή της Τούμπας που θα εντάσσεται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.