νέα-μέτρα-τύπου-lockdown-λουκέτο-από-τις-2300-809783
ΥΓΕΙΑ | 27.12.2021 | 10:35

Νέα μέτρα τύπου lockdown – «Λουκέτο» από τις 23:00 σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου χωρίς να αποκλείεται να επιβληθούν και νωρίτερα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα σε εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα μέτρα θα θυμίζουν lockdown ωστόσο δεν υπάρχουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας που υπήρχαν πέρσι το Χειμώνα. Ειδικότερα:

Εστίαση

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξει εισήγηση για να κλείνουν στις 11 π.μ καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Παράλληλα, θα «μικρύνει» η χωρητικότητα των εν λόγω χώρων από το 100% πληρότητα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, θα πέσει στο 80%. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όπως ισχύει και τώρα, ενώ θα επιτρέπονται μόλις 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Επιπλέον τα τραπέζια θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενώ θα απαγορευτούν και οι όρθιοι πελάτες.

Επίσης εξετάζεται ολική απαγόρευση πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Γήπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητα των γηπέδων θα πέσει στο 10 με 20% ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ωστόσο υπάρχει και δεύτερη πρόταση να απαγορευθεί εντελώς η παρουσία θεατών στους αγώνες.

Τηλεργασία

Αύξηση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα τουλάχιστον στο 50%.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αργά το απόγευμα, ή αύριο. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύουν πριν την Πρωτοχρονιά, και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχε τονιστεί.