νέα-μέτρα-για-ανεμβολίαστους-με-μειώσ-888065
ΥΓΕΙΑ | 31.10.2021 | 10:50

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους με μειώσεις μισθών εργαζομένων

Μετά το «πράσινο» φως στις παρελάσεις και λοιπές εκδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου και τις επιπτώσεις στην αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση μπροστά στο τέταρτο κύμα πανδημίας, σχεδιάζει και πάλι να περιορίσει τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα των εισηγήσεων της περίφημης Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (σ.σ. συνεδριάζει την Τετάρτη), η οποία, όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, απλώς εισηγείται, η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση αναμένεται να προχωρήσει σε:

-Περισσότερους περιορισμούς σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

-Προσαρμογή εξωτερικών μεικτών χώρων διασκέδασης σε πραγματικά εξωτερικούς, όπως για παράδειγμα να έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά που θα ξεπερνούν το 1,30 ύψος.

– Τρία (από δύο) rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. Που πρακτικά σημαίνει ότι από 80 ευρώ το μήνα, το κόστος θα αυξηθεί σε 120 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Δηλαδή, 40 ευρώ (έμμεση) μείωση μισθού μηνιαίως. 

-Πιθανή αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στις «κόκκινες» περιοχές,

-Eντατικοποίηση των ελέγχων στα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες πως δεν γίνεται η απαραίτητη ταυτοποίηση.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέο lockdown, αντίστοιχο του περσινού μετά την 28η Οκτωβρίου.

Και καθώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των πολιτών απέτυχε παταγωδώς, ξεκινάει νέα επιχείρηση πειθούς, στοχεύοντας τους ανεμβολίαστους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση κάνει την ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν λάβει δόση εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, «βομβαρδίζοντάς» τους με SMS.