Να γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν μετά την Πρωτοχρονιά

Mήπως κάθε χρόνο αφού περάσει η Πρωτοχρονιά νιώθετε άρρωστοι και δεν γνωρίζετε την αιτία; Σύμφωνα με τους επιστήμονες τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού όπως υποστηρίζουν όσοι αρρωσταίνουν μετά τις γιορτές, έχουν αγχωθεί αρκετά κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν έχουμε άγχος, το σώμα απελευθερώνει κάποιες ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η νορεπινεφρίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν το στρες.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει ιογενείς λοιμώξεις, όπως ο έρπητας αλλά και να προκαλέσει πυρετό, πρησμένες αδένες και πονόλαιμο, συμπτώματα που εμφανίζονται μετά από μερικές ημέρες, γι αυτό και παρατηρούνται μετά την Πρωτοχρονιά.

Περπατήστε ξυπόλυτοι, κάνει καλό στην υγεία και οι ειδικοί εξηγούν τον λόγο

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σωματική καταπόνηση που πολλοί έχουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αντί να ξεκουραστούμε προσπαθούμε να προλάβουμε όλες τις εκκρεμότητες που είχαμε τόσο καιρό αφήσει πίσω και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση της φλεγμονής.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην αρρωστήσετε μετά την Πρωτοχρονιά, είναι να αποβάλλετε την ένταση. Και αυτό θα το πετύχετε με τη σωματική άσκηση, όπως το τρέξιμο. Επίσης, είναι σημαντικό να βρείτε δραστηριότητες που σας αποφορτίζουν μετά από μια αγχωτική περίοδο, έτσι θα μειώσετε το στρες και δεν θα αρρωσταίνετε τόσο συχνά.

πηγή: jenny

ΥΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!