Μισθός 1.500 ευρώ για πρόσληψη γιατρών στα ΤΟΜΥ

Μισθολογικά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς, που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τις 239 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οι οποίες θα λειτουργήσουν ως το τέλος του έτους, θα δώσει η κυβέρνηση.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου και απηύθυνε πρόσκληση να κάνουν την επιλογή στελέχωσης των νέων δομών.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξειδίκευε, σε δηλώσεις του, ότι οι νέοι γιατροί θα προσλαμβάνονται με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές του Επιμελητή Α’, σημαντικά υψηλότερες από αυτές του νεοπροσλαμβανομένου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι γιατροί θα λάβουν μισθό επιμελητή α’ του ΕΣΥ (περίπου 1.500€ καθαρά) και μετά το τέλος της τετραετούς θητείας τους, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, θα μπορούν να απορροφηθούν στο ΕΣΥ. Το λοιπό προσωπικό θα αμείβεται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΜΙΣΘΟΣ, ΤΟΜΥ, 1500 ΕΥΡΩ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!