λίνου-κορωνοϊός-δεν-αποκλείεται-το-ε-802677
ΥΓΕΙΑ | 30.10.2020 | 13:18

Λίνου – Κορωνοϊός: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νοσηλείας σε άλλες χώρες

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, καθώς και στα μελλοντικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της, αναφέρθηκε σήμερα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Λίνου έκανε συστάσεις για χρήση μάσκας ακόμα και στις πράσινες περιοχές, διότι «είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το πράσινο γίνεται γρήγορα πορτοκαλί.

Τι είπε για την εργασία

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε σε ό,τι αφορά την εργασία, ότι πρέπει να εφαρμοστεί η τηλεργασία στο, τουλάχιστον, 90%, ενώ για όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, πρότεινε τη χορήγηση κουπονιών.

«Δεν γίνεται να συνωστίζονται και στα μέσα και στους χώρους εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εστίαση

Σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται για να μην κλείσει ολοκληρωτικά η εστίαση, υπενθύμισε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου, για να παραταθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων.

Διευκρίνισε ότι βάσει των διεθνών μελετών, η εστίαση συνιστά εστία μετάδοσης και γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί το delivery catering.

Έκανε νύξεις παράλληλα, και για «επιδοτούμενη θέρμανση σε όλους», για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζεσταίνονται τα σπίτια τους, με όσο το δυνατόν τα παράθυρα ανοιχτά.

Το ενδεχόμενο νοσηλειών σε άλλες χώρες

Η καθηγήτρια, μιλώντας για το ενδεχόμενο νοσηλειών σε άλλες χώρες, δήλωσε ότι παρόλο που οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλείες εκτός της χώρας.

«Είμαστε μια ενιαία χώρα, ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος όσο μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά ακόμα και σε ένα χωριό, τους βοηθάμε όλους», επεσήμανε και υπενθύμισε ότι παντού στον κόσμο είναι κοινή η ηλικία των 18 με 40 που «κολλάνε περισσότερο».