κυβέρνηση-προχωρά-σε-επίταξη-των-ιδιω-870780
ΥΓΕΙΑ | 07.01.2022 | 14:32

Κυβέρνηση: Προχωρά σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών -Ποιες ειδικότητες αφορά (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για επίταξη ιδιωτών γιατρών που θα κληθούν να συνδράμουν στη «μάχη» που δίνει ο δημόσιος τομέας κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η επίταξη αφορά τις υπηρεσίες παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών.

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την εισήγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά και σχετικά έγγραφά από την 3η Υγειονομική Περιφέρειας Μακεδονία, 4η Υ.Π. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την 5η Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», με φόντο την αυξημένη πληρότητα κλινών στην 3η και 4η Υ.Π. αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.

Όλα αυτά, όπως τονίζεται, «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα εξουσιοδοτούνται, λοιπόν, να προβούν στην επίταξη «προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί έως σήμερα, καθώς και ιδιωτών ιατρών μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός μηνός».