κρήτη-ξεκινάει-ο-εμβολιασμός-πολιτών-276520
ΥΓΕΙΑ | 06.07.2021 | 09:05

Κρήτη: Ξεκινάει ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές

Από την Κρήτη ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως γνωστοποίησε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση .για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Την ανακοίνωση για το σχέδιο είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίεσκεψή του στο νησί. Όπως είχε αναφέρει, οι εμβολιασμοί από κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας σε χωριά, κοινότητες, δήμους και απομακρυσμένες περιοχές και όπου ζητηθεί, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές ξεκινάνε από την Κρήτη και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού εν μέσω ανησυχιών για την αυξητική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων και τη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, ανοίγει ο εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών. Συγκεκριμένα, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών.

Όπως ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι θετική ως προς τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006.