κοτανίδου-για-κορωνοϊό-δεν-κινδυνεύο-1052309
ΥΓΕΙΑ | 27.10.2022 | 15:14

Κοτανίδου για κορωνοϊό: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα

Καθυσηχαστική εμφανίστηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου. Όπως είπε, οι καινούργιες παραλλαγές του κορωνοϊού δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές, ούτε υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή που θα οδηγούσε σε καινούργιο πανδημικό κύμα.

Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση ο κορονοϊός έχει λίγο μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, γι αυτό είναι και λίγο πιο αυξημένα τα κρούσματα. “Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς” τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την τέταρτη δόση, την δεύτερη αναμνηστική, γιατί θα μας προστατέψει ακόμα παραπάνω από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. “Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας πανικοβάλει, απλώς πρέπει να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε” εξήγησε.

“Νέες μεταλλάξεις θα παρουσιάζονται. Το θέμα είναι να είναι ήπιες στην κλινική τους εικόνα και να μην οδηγούν τους ανθρώπους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” σημείωσε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα, εκπαιδεύοντας όσο το δυνατόν παραπάνω κόσμο.