Categories: ΥγείαΔήμοι

Κως: Απελπιστική κατάσταση στο νοσοκομείο – Τούρκοι δίνουν προσφορές για νοσηλεία στην Αλικαρνασσό

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κω με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν ότι έναν μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πάνω από 1.500.000 άνθρωποι θα βρεθούν στο νησί, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στα κινητά των κατοίκων της Κω φτάνουν διαφημίσεις από το νοσοκομείο της Τουρκίας, το οποίο τους δίνει προσφορές για νοσηλεία στην Αλικαρνασσό, μιλώντας στα ελληνικά.

«Καθημερινά έρχονται στα κινητά μας διαφημίσεις από νοσοκομείο της Τουρκίας που μας “δίνει” και προσφορές για τη νοσηλεία μας. Είμαστε το νησί του Ιπποκράτη και τους τελευταίους 8 μήνες δεν έχουμε ούτε παθολόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεγρέδος, κάτοικος του νησιού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχουμε 1.500.000 τουρίστες το καλοκαίρι με 5.000 δυνητικούς ασθενείς και δεν έχουμε προσωπικό. Ένας γιατρός στο παρελθόν δούλευε 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο, όμως δεν άντεξε», πρόσθεσε μάλιστα ο κάτοικος.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γαρυφαλιά Καρανάσιου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε «Απελπιστική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο μας. Είμαστε 40.000 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μετακινούνται συνέχεια για ιατρική παρακολούθηση».

«Πολλοί είναι οι κάτοικοι που βάζουν μέσον βουλευτές για να γίνει άμεσα η διακομιδή τους σε γειτονικού νησιού νοσοκομείο», πρόσθεσε η πρόεδρος για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ένα ολόκληρο νησί περίπου 40.000 μόνιμων κατοίκων εξυπηρετείται μόνο από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ υπάρχουν άλλα δύο οχήματα από δωρεά που παραμένουν παρκαρισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας για την υποστελέχωση στο νοσοκομείο της Κω
Το υπουργείο Υγείας τοποθετήθηκε σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο της Κω.

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες.

Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση», γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Comments are closed.


Recent Posts

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οργή για την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη

Την παράταση της κράτησης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελέη Κοκαβέση, αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της…

1 λεπτό ago

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Καρμέλο Άντονι

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Καρμέλο Άντονι, μετά από 19 χρόνια καριέρας. Ένας σπουδαίος…

9 λεπτά ago

Εκλογές -Α’ Ανατολικής Αττικής: Τα υψηλότερα & τα χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων ανά Δήμο

Εκλογές-αποτελέσματα: Στην εκλογική Περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής: Η ΝΔ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 61,32%…

16 λεπτά ago

Εκλογές – Δυτική Αττική: Ποια κόμματα σάρωσαν και σε ποιους δήμους

Εκλογές: Σαρωτική επικράτηση και στην εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής πέτυχε χθες η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) με ποσοστό 41,90% (2…

25 λεπτά ago

Εκλογές -Α’ Πειραιώς: Τα υψηλότερα & τα χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων ανά Δήμο

Εκλογές-αποτελέσματα: Στην εκλογική Περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων:   Η ΝΔ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στο Αγκίστρι με 62,96%…

34 λεπτά ago

Εκλογές – Β’ Πειραιά: Σε ποιους δήμους σάρωσε η ΝΔ, που «κράτησαν» οι υπόλοιποι

Εκλογές: Μπορεί η Β' Πειραιώς να θεωρούνταν εκλογικό προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ (και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ) όμως χθες η ΝΔ πέτυχε…

43 λεπτά ago