Κορωνοϊός: Τεστ σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
3
Δεκέμβριος
Back

Κορωνοϊός: Τεστ σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

Στην Κοζάνη και την Καστοριά, στις δύο από τις πιο πρόσφατα πληγείσες από κορωνοϊό περιοχές της Ελλάδας, θα μεταβούν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) την τρέχουσα εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από τις 26 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020, με απώτερο σκοπό τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ σε σχολεία που ανήκουν στην εν λόγω Περιφέρεια.

Όπως υπογραμμίζει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνει τόσο σε μαθητές, όσο και εκπαιδευτικούς με την επιλογή των σχολείων να είναι τυχαία, ενώ στόχος του δειγματοληπτικού ελέγχου είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη σχολική και ακολούθως στην ευρύτερη κοινότητα.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test), ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές χωρίς την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!