Κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα για το εισπνεόμενο φάρμακο είναι πολύ αισιόδοξα

Στο κανάλι του ANT1 μίλησε ο διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος σχετικά με το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο. Η δοκιμαστική μελέτη διεξάγεται σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, “Σωτηρία” και “Αττικόν“, και τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν στην επιφάνεια.

Ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι και στα δύο νοσοκομεία η μελέτη βρίσκεται σε δοκιμές Φάσης 2 σε 60 ασθενείς στο “Σωτηρία” και 30 στο “Αττικόν”. Πρόσθεσε ότι στο Ισραήλ έχουν διεξαχθεί και δοκιμές Φάσης 1, που αφορούν την τοξικότητα του νέου σκευάσματος.

Στην δοκιμαστική μελέτη έχουν υποβληθεί ασθενείς μέτριας νόσησης, ενώ τόνισε ότι το φάρμακο χορηγείται επιπλέον επί της θεραπείας, αφού είναι αντιφλεγμονώδες και όχι αντι-ιικό. Ωστόσο, ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η φλεγμονή είναι πολλές φορές θανατηφόρα, γι’ αυτό και βασικός του στόχος είναι η αποτροπή της φλεγμονής.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι πριν το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική διαδικασία σε 120 ασθενείς και τα αποτελέσματα τότε θα είναι σίγουρα. Σε περίπτωση που εγκριθεί, η χρήση του θα γίνεται κατ’ οίκον.

Παρολαυτά, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ακόμα κι αν τα ήδη υπάρχονται αποτελέσματα έχουν καταστήσει τους γιατρούς “πολύ αισιόδοξους“.

ΥΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]