Κορωνοϊός: Προς νέα έκτακτα μέτρα το Παρίσι - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Κορωνοϊός: Προς νέα έκτακτα μέτρα το Παρίσι

Το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς (Île-de-France) προετοιμάζονται να λάβουν νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της Covid-19. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και η περιφερειάρχης Βαλερί Πεκρές αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα με τις νομαρχιακές και τις υγειονομικές αρχές κατά τη διάρκεια χωριστών συναντήσεων.

Πιθανά νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στο Παρίσι και το Île-de-France θα βρίσκονται στο επίκεντρο των χωριστών συναντήσεων τη Δευτέρα το απόγευμα, του δημαρχείου της γαλλικής πρωτεύουσας και της Περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ το Σάββατο ζήτησε την ενίσχυση των ελέγχων, ενώ ο ήπιος καιρός έφερε τους Γάλλους που μπορούν, συμπεριλαμβανομένων πολλών Παριζιάνων στα πάρκα και στις όχθες του Σηκουάνα. Τα οκτώ τμήματα του Ιλ-ντε-Φρανς που ήδη βρίσκονται υπό «ενισχυμένη επιτήρηση», πιθανότατα θα υπόκεινται σε τοπικά μέτρα περιορισμού από το Σαββατοκύριακο της 6ης Μαρτίου, όπως ήδη έχει εφαρμοστεί στη Δουνκέρκη και τη Νίκαια.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, η κ. Ινταλγκό θα συγκεντρώσει τους 20 δήμαρχους του διαμερίσματος τη Δευτέρα στο τέλος του πρωινού «για να συζητήσουν προτάσεις για μέτρα που θα υποβληθούν στην αστυνομία και στην περιφέρεια».

Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων, τόσο ο δήμος του Παρισιού όσο και η Περιφέρεια απαιτούν μεγαλύτερη εφαρμογή της τηλεργασίας. Ερωτηθείσα για το κλείσιμο υπαίθριων χώρων με υψηλή συγκέντρωση ποιτών, όπως στην Τουλούζη όπου ο νομός έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στις όχθες του ποταμού Γαρούνα (ή Γκαρόν), η κ. Πεκρές είπε ότι «είναι μια κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Με όλους τους νομάρχες, προσπαθούμε να εντοπίσουμε μέρη που διατρέχουν κίνδυνο».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!