Κορωνοϊός: Προκαλεί μέχρι και συρρίκνωση του πέους

Σοκάρουν τα ευρήματα νέας έρευνας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μόλυνσης από κορωνοϊό στο ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail το επονομαζόμενο «long COVID», δηλαδή οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της ασθένειας στον άνθρωπο, εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλεί πάνω από 200 συμπτώματα.

Τα πιο γνωστά μέχρι τώρα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός, η γενικότερη αδυναμιά και η ανοσμία και αγευσία, όμως επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν μεταξύ 4.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα του «long COVID» είναι πολύ περισσότερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ασθενείς ανέφεραν ένα μείγμα 203 συμπτωμάτων, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν κατά μέσο όρο 56 από αυτά και να καταγράφονται «επιθέσεις» του ιού σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικά όργανα του σώματος, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος και το έντερο.

Από τα συμπτώματα αυτά, η κόπωση ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα, σύμφωνα με το 98,3% των απαντήσεων που έδωσαν ασθενείς άνω των 18 ετών. Από εκεί και πέρα αρχίζει πραγματικό σόου τρόμου, με συμπτωματα όπως παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις, τρέμουλο, φαγούρα στο δέρμα, διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, σεξουαλική δυσλειτουργία, συρρίκνωση του πέους, ταχυπαλμία, διάρροια και βουητό στα αυτιά.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν πρέπει να θεωρείται οριστική, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα βασίστηκαν απλώς σε απαντήσεις από ασθενείς που έχουν προσβληθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως υπήρξε και υπερβολική αναφορά σε κάποια από τα συμπτώματα.

ΥΓΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΠΕΟΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]