Κορωνοϊός: Πότε έρχεται το χάπι της Merck στην Ελλάδα -Τι θα γίνει με τα εμβόλια - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
20
Νοέμβριος
Back

Κορωνοϊός: Πότε έρχεται το χάπι της Merck στην Ελλάδα -Τι θα γίνει με τα εμβόλια

Νέα «δεδομένα» θα φέρει στη χώρα μας το χάπι της Merck που θεραπεύει τον κορωνοϊό.

Σύντομα η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί το χάπι της Merck, αλλά και μονοκλωνικά.

Σημειώνεται, ότι το χάπι της Merck έλαβε έγκριση για χρήση στη Βρετανία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει νέα έξαρση του ιού και των μεταλλάξεων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει τις απαραίτητες συζητήσεις, ώστε να προμηθευτεί φάρμακα κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί, καθώς η παραγωγή των φαρμάκων δεν επαρκεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

«Περιμένουμε για μονοκλωνικά να έχουμε την έγκριση και να τα έχουμε αρκετά γρήγορα εδώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για χάπια είμαστε επίσης σε συνεννόηση με την εταιρεία για να μπορέσουμε να τα εισάγουμε. Αν έχουμε όμως 6.800 κρούσματα την ημέρα, από τα φάρμακα θα έχουμε 2.000 με 10.000, ως εκεί, όχι 100.000», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν υποθέσουμε ότι θα τα πάρουν όλοι, που δεν θα το κάνουν, η ποσότητα είναι τεράστια. Είναι πιο ασφαλές να έχουμε εμβολιαστεί και να προλάβουμε αυτά τα κρούσματα, παρά να θεραπεύσουμε. Είμαστε σε διαδικασία να φέρουμε τα φάρμακα, αλλά δεν υπάρχει τέτοια παραγωγή, ώστε να αντιμετωπίσει τα κρούσματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!