Κορωνοϊός: Πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στην Αττική (λίστα)

Σε 24ωρη λειτουργία για πολίτες που θέλουν να εξεταστούν ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊου τίθενται πέντε Κέντρα Υγείας στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας σε:

-Αλεξάνδρας

-Καλύβια

-Ραφήνα

-Καμίνια και

-Περιστέρι

Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε τις επόμενες ημέρες τέτοια Κέντρα θα λειτουργήσουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο).

Tι θα προσφέρουν

Στα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με το υπουργείο, θα εξετάζονται πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ, όπου απαιτείται, θα πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις. Σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων, θα είναι δυνατόν να γίνεται παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς. Επιπλέον, για τους ασθενείς που βρεθούν θετικοί στον κροωνοϊό αλλά δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο αλλά παραμονή στο σπίτι, θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με γιατρό και, αν χρειαστεί, επίσκεψη στο σπίτι είτε από τους γιατρούς τον Κέντρων είτε από ιδιώτες. Παράλληλα, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει και δυνατότητα τηλεϊατρικής τόσο μέσω των Κέντρων Υγείας όσο και μέσω ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας όλες οι παραπάνω υπηρεσίες Δωρεάν για όλους του πολίτες, ενώ οι ιδιώτες γιατροί θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥ στην περίπτωση της τηλεϊατρικής με 10 ευρώ και στην περίπτωση κατ’ οίκον επίσκεψης με 30 ευρώ.

59 νεκροί

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι στους 59 έφτασαν σήμερα οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 46 είναι άνδρες και οι 13 γυναίκες. 50 από αυτούς, το 95% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 71 έτη.

Παράλληλα στα 99  έφτασαν σήμερα στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα 1.613, ενώ 92 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 33 είναι γυναίκες, ενώ, οι υπόλοιποι είναι άνδρες, με μέση ηλικία 66 ετών. Παράλληλα 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

ΥΓΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!