Κορωνοϊός-Λαζανάς: Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα-μάσκα παντού

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού έκανε ο  λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Μάριος Λαζανάς.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 229 τα κρούσματα, με την Αττική να καταγράφει διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα 97 μολύνσεις.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συναυλίες, πλατείες και καφενεία μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης και διερωτήθηκε πώς τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος να εφαρμόσει τα μέτρα.

Τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Επίσης πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες.

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού» τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι, πρόσθεσε, προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα. Ο κ. Λαζανάς ανέφερε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει.

Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, όπως είπε, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

Προειδοποίησε ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

ΥΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΜΑΣΚΑ, ΛΑΖΑΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!