Κορωνοϊός -κρούσματα: Μόλις το 10% στο Δημόσιο -Κίνδυνος για ηλικιωμένους Αττικής

Σχεδόν εξαπλάσια είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στον ιδιωτικό τομέα σε σύγκριση με το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»:

-Στην Αττική: Το 60% των κρουσμάτων είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και μόλις το 10% στο Δημόσιο.

-Στη Θεσσαλονίκη τα ποσοστά είναι παρόμοια: 58% ο ιδιωτικός τομέας, 10% το Δημόσιο.

Όπως τονίζει η εφημερίδα: «Η λειτουργία των χώρων διασκέδασης και των χώρων με αθλητικές δραστηριότητες που κατατάσσονται στον ιδιωτικό τομέα εξηγεί την επιβάρυνση των εργαζομένων σε αυτό τον τομέα τόσο στη

Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική».

Νέοι στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι στην Αθήνα

Παράλληλα:

-Το 26% των κρουσμάτων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης αφορούν σε φοιτητές και μαθητές (γυμνασίου – λυκείου) και μόλις το 10% σε συνταξιούχους.

-Στην Αττική το ποσοστό των φοιτητών που νοσούν από κορωνοϊό είναι μικρότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη: 12% έναντι 26% θετικών. Αντίθετα διαμορφώνεται η εικόνα αναφορικά με τους συνταξιούχους στις δύο μεγάλες περιφερειακές ενότητες της χώρας: το ποσοστό των συνταξιούχων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Αττική είναι 19%, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με εκείνο της Θεσσαλονίκης.

ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΤΤΙΚΗ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 10%, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!