Κορωνοϊός-Εξαδάκτυλος: Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε για την Θεσσαλονίκη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
18
Οκτώβριος
Back

Κορωνοϊός-Εξαδάκτυλος: Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε για την Θεσσαλονίκη

Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία αλλά και για το προσωπικό μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής Υπουργείου Υγείας.

Για τη Θεσσαλονίκη, που ακόμη δεν έχουν αποδώσει τα αυστηρά μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ακόμη για να υπάρξει μια ακτίνα αισιοδοξίας. Επιπλέον, σημείωσε ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην αρρωστήσουμε.

«Το σύστημα βρίσκεται στα όρια του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, είναι σημαντικό να σταματήσει η ροή ασθενών. Εκτίμησε, ότι σύντομα, δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Για το προσωπικό, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είπε ότι είναι λογικό να νοσούν, παρότι διατηρούν αυστηρά μέτρα και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. Σημείωσε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί κο΄σμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι. Πρόσθεσε, ότι η συνεισφορά των οικογενειακών ιατρών έχουν βοηθήσει από τον Μάρτιο κιόλας την κατάσταση αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την πολύτιμη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!