Κορωνοϊός: Εμβόλιο σε τσιρότο πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Κορωνοϊός: Εμβόλιο σε τσιρότο πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις

Ένα νέο δερματικό επίθεμα για την χορήγηση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε μορφή τσιρότου φαίνεται πως παρέχει αποτελεσματικότερη ανοσιακή προστασία σε σχέση με τα παραδοσιακά εμβόλια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances».

Οι επιστήμονες από το αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ έκαναν δοκιμές σε τρωκτικά και διαπίστωσαν ότι τα πειραματόζωα στα οποία χορηγήθηκε το τσιρότο HexaPro ανέπτυξαν περισσότερα αντισώματα σε σχέση με εκείνα που έκαναν το εμβόλιο με ένεση.

Πρόκειται για ένα επίθεμα με πλάτος ενός εκατοστού και 5.000 μικροσκοπικές πλαστικές ακίδες μήκους 0,25 χιλιοστών η κάθε μια, επικαλυμμένες με αποξηραμένο εμβόλιο, που είναι πιο σταθερό από τη συνήθως υγρή μορφή του.

Το τσιρότο μπορεί να τοποθετηθεί ανώδυνα στο δέρμα, ενώ είναι δυνατόν να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου και να τοποθετηθεί χωρίς την ανάγκη ιατρικού προσωπικού, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μέρη χωρίς υποδομές ψύξης και με ανεπάρκεια γιατρών και νοσηλευτών.

Η πρώτη δοκιμή του Hexapro σε ανθρώπους σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2022. Εάν το εμβόλιο εγκριθεί για κυκλοφορία, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τρίτη δόση, καθώς και για της νέες παραλλαγές του κορονοϊού, αφού η μορφή του Hexapro το καθιστά εύκολο στην προσαρμογή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!