Categories: Υγεία

Κορωνοϊός: Εισήγηση της επιτροπής για νέα μέτρα – Ποιους αφορούν

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον εισηγήθηκαν οι Ειδικοί στην κυβέρνηση με στόχο να «σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού». Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή δεν έθεσε θέμα τοπικού ή ολικού lockdown. Συγκεκριμένα οι ειδικοί προτείνουν τα εξής μέτρα:

— Το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) και όχι rapid test και να έχει μικρότερη διάρκεια από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα.

— Να υπάρξει νέα σύσταση για μάσκα παντού.

— Να έχουν δικαίωμα εισόδου στα Χριστουγεννιάτικα και θεματικά πάρκα μόνο οι εμβολιασμένοι επισκέπτες ενώ και οι εργαζόμενοι σε αυτά να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Επιτροπή των Ειδικών της Υγείας εισηγείται ήδη την είσοδο και παραμονή στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους ή όσους κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά, αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, στα θεματικά πάρκα πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν νοσήσει, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεικνύουν με τα σχετικά πιστοποιητικά για την εποχική τους απασχόληση σε αυτά.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων αυτών, στους οποίους θα γίνεται σχετικός έλεγχος κατά την είσοδό τους, όπως ακριβώς γίνεται και για την είσοδο των επισκεπτών στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σε σχετική ερώτηση αν υπάρχει εισήγηση για τα θεματικά πάρκα και τη λειτουργία τους την εορταστική περίοδο ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι επίσης εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε πως ισχύει.

«Έχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό νόσησης και αν θα διαρκεί λιγότερο, τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

«Έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής, ενώ για την πανδημία σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης».

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self- tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από την Επιτροπή των Ειδικών λέγοντας ότι «το μόνο μέτρο που αποκλείω είναι ένα ολικό lockdown».

Comments are closed.


Recent Posts

Υπόθεση Novartis: Η γαλλική “La Provence” για τη δίωξη Βαξεβάνη–Παπαδάκου

Στην υπόθεση Novartis και την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου αναφέρεται σε εκτενές της δημοσίευμα και η ιστοσελίδα της καθημερινής…

3 λεπτά ago

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει: Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ,  δυο χρόνια πανδημίας και η…

8 λεπτά ago

Αθήνα: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει ο δήμαρχος Πάτρας

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα διοργανώνει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για τις 29 Ιανουαρίου. Με μια…

17 λεπτά ago

Εργαζόμενοι Υπ. Πολιτισμού σε Μενδώνη: Να ακυρωθεί η χορηγία των Λεβέντη

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Μουσεία, δωρητές …λεβέντες και μερικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα ή πώς να ξεπλύνετε τους χορηγούς…

25 λεπτά ago

Σχολεία-κρούσματα: Βρέθηκαν 8.278 θετικά τεστ

Σχεδόν 8.300 εν δυνάμει κρούσματα «έπιασαν» τα self test που διενεργήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων. Σύμφωνα με ενημέρωση από…

28 λεπτά ago

Αεροπορικές εταιρείες για 5G: “Έρχεται μεγάλη κρίση”

Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιουν ότι όταν οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί AT&T και Verizon Communications θα εφαρμόσουν τις νέες υπηρεσίες τεχνολογίας 5G,…

45 λεπτά ago