Κορωνοϊός: Χαμός με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
2
Αύγουστος
Back

Κορωνοϊός: Χαμός με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Εφιαλτική η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι «υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ», απαντώντας σε προηγούμενες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Η αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της μετάλλαξης Ομικρον και ότι ξεμπερδεύουμε με το κορονοιο οδηγεί σε «χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων προστασίας», τόνισε δε ο κ. Γιαννάκος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Με βάσει τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας οι ΜΕΘ δεν πιέζονται. Με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου υγείας λειτουργούν 692 κλίνες ΜΕΘ κορονοιού. Καλυμμένες είναι οι 613. Κενές 79. Λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της μετάλλαξης Ομικρον, ότι ξεμπερδεύουμε με το κορονοιό. Οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δεν μπορεί να λέγεται μια τέτοια άποψη με γεμάτα τα νοσοκομεία, κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ κορονοιού, υπερδιπλάσιες εισαγωγές και δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοιό εκτός ΜΕΘ. Σήμερα μας έγιναν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοιό εκτός ΜΕΘ και δεν το πιστεύαμε με βάσει τις ανακοινώσεις του υπουργείου.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΤΤΙΚΗ

Νίκαια: 8 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορoνοιο εκτός ΜΕΘ. Σε κλινικές με άλλους 25 ασθενείς με κορονοιό. Η κάλυψη είναι με δύο νοσηλευτές τη βάρδια σε κάθε κλινική.

Ερυθρός Σταυρός: 10 διασωληνωμένοι με κορονοιό εκτός ΜΕΘ διασκορπισμένοι σε θαλάμους. Στελέχωση δύο ή τρεις νοσηλευτές τη βάρδια.

Σισμανόγλειο: 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικών κορονοιού.

Θριάσιο: 4 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοιο σε θαλάμους.

Γεννηματάς: 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοιο σε θαλάμους.

Ευαγγελισμός: Τουλάχιστον 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΧΕΠΑ: 5 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοιο εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους. Στελέχωση δύο ή τρεις νοσηλευτές στη βάρδια.

Ιπποκράτειο: 7 διασωληνωμένοι σε χειρουργικές αίθουσες και 2 σε θαλάμους κλινικών κορονοιού.

«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι σε άλλα νοσοκομεία», συνέχισε ο κ. Γιαννάκος, διερωτώμενος «γιατί λοιπόν μεταφέρεται η εικόνα ότι δεν πιέζονται οι ΜΕΘ; Όταν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με περιστατικά κορονοιού, αυτό είναι αναπόφευκτο», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!